Motocykle

Kawasaki H2 R (2025): Ručne vyrobených 310 preplňovaných koní za 56 450 eur

Kawasaki Ninja H2 R

Nelegálne na jazdu v bežnej premávke a príliš výkonné na pretekársku dráhu. Kawasaki H2 R je šialená motorka, ktorá nemá konkurenciu. Nová preplňovaná Kawa stojí neuveriteľných 56 450 eur a dá sa predobjednať len krátkodobo. Kto má o túto divočinu záujem, musí sa poponáhľať…

Záujemcovia s 56 450 eurami vo vrecku si môžu do konca novembra 2024 predobjednať najnovšiu Kawasaki H2 R pre modelový rok 2025 u svojho dôveryhodného predajcu modelov japonskej značky Kawasaky. Fáza objednávania strojov ručne vyrábaných v Japonsku bude prebiehať údajne len do tohto dátumu.

Táto Kawasaki nikdy nebola do bežnej premávky…

Štvorvalec s objemom 998 cm3 produkuje výkon neskutočných 310 koní.

Nikdy nechcela byť motorkou na bežné používanie, do bežnej premávky či dokonca na každodennú pohodovú jazdu. Jej cieľom bolo ukázať, čo dokáže Kawasaki získať z motora pomocou vlastnej kompresorovej technológie. Štvorvalec s objemom 998 cm3 produkuje výkon neskutočných 310 koní pri 14 000 ot./min a tlačí na hriadeľ krútiacim momentom 165 Nm pri 12 500 ot./min. S Ram-Air je dokonca výkon až 326 koní! Takéto hodnoty výkonu nie je možné dosiahnuť bez úplného vynechania čistenia výfukových plynov a zvukovej izolácie. V súlade s tým sa H2 R vždy predávalo bez toho, aby bolo legálne na jazdu v bežnej premávke, a je príliš hlasné dokonca aj pre pretekárske okruhy. A keď hovoríme príliš hlasné, tak je to naozaj brutálny rev, čo zo seba modely Kawasaki H2 R dokážu dostať.

Inzercia Odťahová služba Rečičár

Andrej Bivan

Autá som mal rád už ako dieťa. Nebola značka, ktorú by som nepoznal. Táto láska k autám pretrvala dodnes. Na autá sa mi však už nestačí len pozerať. Chcem v nich sedieť, jazdiť a počúvať ich motor. To je tá najlepšia hudba pre moje uši.

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button