Motocykle

Moto Morini Seiemmezzo STR prestavba na Café racer len za 250 eur

Moto Morini Seiemmezzo STR Café racer

Motocykel strednej triedy Moto Morini Seiemmezzo STR a jeho scrambler variant SCR sú na trhu od roku 2022. V júni 2024 tradičná talianska značka motocyklov Moto Morini – ktorá teraz patrí do čínskej skupiny vozidiel Zhongneng a stále má hlavné sídlo v Trivolzio v Taliansku – predstavila nový športovejší SP kit pre Seiemmezzo STR. Len za 250 eur si zo svojho STR-ka spravíte Café racer.

SP kit pre Moto Morini Seiemmezzo STR…

Moto Morini Seiemmezzo STR so súpravou SP stojí 7 249 eur.

Súprava SP pre Moto Morini Seiemmezzo STR pozostáva v podstate zo 4 častí. Predovšetkým ide o neoklasickú, zaoblenú kapotáž predných svetlometov. Pokračujeme predným spojlerom pod motorom a nakoniec krytom vankúša/sedla spolujazdca a vyšším držiakom ŠPZ vzadu.

Ceny za kit SP a jednotlivé diely…

Moto Morini Seiemmezzo STR so súpravou SP stojí 7 249 eur. Dostupné sú farebné varianty „Fire Red“, „Starlight White“ a „Smokey Anthracite“. Bez súpravy SP stojí Seiemmezzo STR aktuálne 6 999 eur (jún 2024), čo znamená príplatok 250 eur za balík športových dielov. Diely sú dostupné aj jednotlivo, celkovo sú však na kus výrazne drahšie: kryt svetlometu stojí jednotlivo 118 eur, predný spojler stojí 139 eur, kryt sedla spolujazdca stojí 65 eur a vyšší držiak ŠPZ stojí 109 eur. Cenové zvýhodnenie súpravy SP je teda 181 eur, pokiaľ si ju kúpite ako set.

Inzercia Odťahová služba Rečičár

Technický základ Moto Morini Seiemmezzo STR…

Technické údaje Moto Morini Seiemmezzo STR zostávajú nezmenené: špičkový výkon 61 k (44,5 kW) pri 8 250 ot./min a maximálny krútiaci moment 54 Nm pri 7 000 ot./min. zabezpečuje vodou chladený radový dvojvalcový motor s objemom 649 cm3 a vstrekovanie benzínu od firmy Bosch. So 6-stupňovou prevodovkou zrýchli Seiemmezzo až na 170 km/h. Oceľový rám a hliníkové kyvné rameno sú kombinované s centrálnou pružinovou vzperou vzadu a upside down teleskopickou vidlicou vpredu, obe od Kayaba (KYB) a nastaviteľné. Na brzdový systém sú použité komponenty Brembo a ABS Bosch. Hliníkové liate kolesá majú pneumatiky s rozmermi 120/70-18 vpredu a 160/70-17 vzadu. Rázvor: 1 425 mm, výška sedadla: 810 mm. S prázdnou 16-litrovou benzínovou nádržou váži Seiemmezzo STR približne 200 kilogramov.

Matúš Paločko

Autá a motorky ma fascinujú už od detstva. Zvuk motora, rýchlosť a vzrušenie z jazdy sú aj dnes mojimi "drogami". Motoristickej žurnalistike sa venujem už viac ako 10 rokov a je to nielen práca, ale aj to najlepšie a najzaujímavejšie hobby.

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button